Vendégház Bakony

A vendégház a múlt század elején épült tornácos (gádoros) parasztház, a bakonyi parasztházak jellegzetes képviselője, a bakonyi hotelek, bakonyi vendégházak, bakonyi szállások egyik legszebbike.  Egyik legjellegzetesebb része az oszlopos tornác, amelynek számos gyönyörű változatával találkozhat az érdeklődő a faluban.

Három szobából, két fürdőszobából  egy konyhából   áll. Egyszerre 9-10 vendéget tudunk fogadni. 

Felépítése híven követi a hagyományos szoba - konyha - szoba elrendezést. A helyiségeket fagerendázat, az ún. pórfödém fedi. A tornácról (gádorról) a házba belépve a pitvarba jut a látogató, innét nyílik a boltozatos konyha illetve  két szoba, az első szobából (1.) pedig az egyik fürdőszoba.  Az épület kőből készült, a legmelegebb kánikulában is olyan, mintha légkondicionált lenne.

A hátsó, "tiszta" szobából (2.) jutunk a harmadik szobába (3.), amelynek közvetlen kijárata is van a gádorra. A két szobához közös fürdő tartozik.  Az épületet a közelmúltban teljesen felújítottuk.  Így került bevezetésre a folyóvíz, valamint a cserépkályhák mellett a központi fűtés. A berendezésnél igyekeztünk a ház jellegéhez alkalmazkodni, így főleg a múlt század elejéről való bútorokkal találkozhat a nálunk vendégeskedő 

Néhány kép a házról és környezetéről

 

 

Az első (1.) szoba. Itt két szétnyitható kanapén négyen férnek el. Itt van a tv is, különbejáratú fürdő tartozik hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

'A

A középső, "tisztaszoba" (2.). Itt teljes egészében megőriztük a régi berendezést. Régi ágyak (kettő egymás mellett egy külön), szekrények stb.  

 

 

 

 

 

 

 

A hátsó szoba (3.). Itt is régi bútorzat található. Ebben ketten férnek el, közvetlen kijárata is van a gádorra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A konyha. A régi konyha helyén alakítottuk ki, felette megvan még a szabadkémény boltozata.

Felszereltsége: gáztűzhely, mikro,  hűtőgép, fagyasztó, mosogató, étkészlet, evőeszközök 10 főre, edények. Mosogatószert, törlőruhát adunk.

 A csapból kitűnő minőségű karsztvíz folyik, ásványvizet felesleges hozni!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fürdőszoba

 Az első fürdőszoba. Kád, mosdó, szauna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az infraszauna az első fürdőszobában. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Fürdő

 

A hátsó fürdőszoba. Zuhanyzó, mosdó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pihenőkert. Nagysága kb. 2500 négyzetméter.

Az egészet befüvesítettük, illetve szőlő és gyümölcsfák találhatóak benne. Nagy melegben a szőlőlugasban lehet enyhülést találni.

Felszereltsége: tűzrakóhely bográccsal, asztalok, székek, napozóágy, hintaágy, homokozó, nyáron   gyermekmedence. A kert végében folyik a Bittva patak.

 

 

 

 

A Bittva a kert végében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szállásfoglalás                                                       Szabad időpontok